Het comfort van Parade tapijt

Ondanks dat we steeds meer harde vloeren zien is een mooi tapijt nog steeds een sfeermaker. Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt omdat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Parade tapijt is in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar en is daardoor goed te combineren met de rest van het interieur.

De voordelen van tapijt

Geluiddempend

Ken je het ook, wat klinkt deze kamer hol? In steeds meer kamers zien we steeds meer harde materialen. In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond.

Parade tapijt biedt hier een oplossing voor.

Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie. Parade tapijt heeft een uitgebreide collectie tapijt waar je dus altijd een keuze kan maken.

Warmte-isolerend en energiebesparend

Brrrrr! Als je dat denkt als je uit bed stapt moet je misschien toch tapijt overwegen. Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met Parade tapijt op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat tapijt warmte isoleert.

Parade tapijt, in combinatie met ondertapijt, zorgt voor een betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kun je hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%).

Veilig

Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden op een vloer met tapijt een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht je toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is. Ook een gladde trap wordt veiliger door het met tapijt te bekleden.