Texeler, lekker slapen onder een dekbed van schapenwol

 

Texelse schapenwol: het beste van het beste.

De kwaliteit van de wol wordt voor een groot deel bepaald door de omgeving waarin het schaap leeft. Hoe ruiger het klimaat, des te beter de wol. Geen wonder dat het Texelse stamboekschaap zulke voortreffelijke wol levert. Want de hoge luchtvochtigheid op Texel, in combinatie met zilte zeewinden, hebben gezorgd voor een bijzonder langkroezende vacht met een zeer hoog gehalte aan lanoline(wolvet). Door deze lange kroezing heeft de wol van de ‘Texelaar’ een unieke thermosstatische regeling: het houdt de warmte zeer goed vast en ventileert tegelijk. De natuurlijke lanoline heeft daarnaast een weldadige uitwerking op de gewrichten. Texeler gebruikt uitsluitend Texelse schapenwol. Wie werkelijk gezond wil slapen, kiest daarom voor Texeler.

 

Wat de Texelse wol tijdens uw slaap voor u doet

Door de lange vezel en de kroezing van de wol wordt veel lucht vastgehouden. Hierdoor neemt het dekbed snel uw lichaamstemperatuur aan en ontstaat een natuurlijke behaaglijkheid, door de uitstekende ventilerende eigenschappen. Een ander voordeel is de zeer goede vochtregulering. In uw slaap verliest u gemiddeld zo’n 2,5 dl. vocht. De wol neemt dit vocht gemakkelijk op, om het later weer aan de buitenlucht af te geven. Geen wonder dat reumapatiënten veel baat hebben bij slapen onder de wol

 

U kunt bij ons terecht voor de gehele collectie van Texeler. Wij hebben niet alles op voorraad maar bel gerust om te horen we het voor u kunnen bestellen.