Boxsprings

Als slaapspecialist bieden we een ruim assortiment boxsprings. Je kunt bij ons kiezen uit zowel losse boxsprings als een boxspring-combinatie. Wat voor jou het beste is hangt volledig af van jouw wensen en eisen. We werken alleen samen met de beste merken. Zo is een goede nachtrust altijd gegarandeerd. Slaapgarantie noemen wij dat.

Boxspring HML Bedding

Welke boxspring is het beste?

In alle eerlijkheid: dat kunnen we niet zeggen. Ook al zijn we slaapspecialist. Wat het beste is hangt namelijk af van heel veel factoren. Ben je klein of ben je groot? Heb je liever een hard matras of een zachte? Heb je fysieke klachten zoals rugpijn of ander lichamelijk ongemak? Heb je het snel warm of juist koud? Allemaal factoren die meespelen bij jouw slaapbeleving. Wat voor de een goed is, is voor de ander misschien juist heel oncomfortabel.

Natuurlijk zit er veel kwaliteitsverschil in de verschillende merken boxsprings. Juist om die reden werken we voornamelijk met merken zoals Eastborn, HML Bedding en Pullman. Als slaapspecialist staan we achter de kwaliteit van hun producten. We durven rustig te zeggen dat ze alleen goede bedden leveren.

De beste boxspring bestaat dus niet. Het beste advies wel, dat garanderen we je bij de Grutter Slapen en Wonen in Terwolde.

Waar moet je op letten als je een boxspring koopt?

Zoals je van een slaapspecialist mag verwachten, hebben we een ruime showroom met veel bedden. Maar liefst 1.000  m2 slaapplezier. Dat maakt de keuze voor jouw ideale bed niet per se makkelijker. Daarom geven we je een paar tips waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring-combinatie.

Let eerst op comfort, dan pas op uiterlijk.

Ren niet meteen naar het bed dat het mooiste vindt. Hadden we al gezegd dat je jouw bed volledig naar je eigen wensen samen kunt stellen? Juist ja, kies daarom eerst voor comfort. Bepaal wat jou lekker ligt. Pas daarna kies je het soort bekleding en de gewenste kleur.

Slapen doe je thuis, niet in onze winkel

Ligt dat ene bed in onze winkel heerlijk? Mooi, maar wat zegt dat over het werkelijke comfort? De omstandigheden zijn anders. Misschien heb je al 10 beddenzaken bezocht en heb je vermoeide benen van al het shoppen. Dan ligt praktisch elke boxspring lekker. Bovendien liggen de meeste mensen slechts hooguit 10 minuten op onze bedden. Maar je slaapt hopelijk veel meer dan die 10 minuten. Wil je zeker weten dat een bed echt prettig ligt dan moet je minstens een aantal nachten op je nieuwe boxspring slapen. Slaap er dus nog een nachtje over. En nee, dat hoeft niet in onze winkel. Dat kun je na aanschaf gerust thuis doen. Ligt het bed toch niet lekker? Dam kom je gewoon terug naar onze winkel. Samen met jou zoeken we een passende oplossing. Uiteindelijk vinden wij het belangrijk dat je opstaat met een glimlach.

Kies jouw eigen bed, niet die van een ander

Heb je familieleden of collega’s die altijd zo enorm enthousiast zijn over hun boxspring? Fijn voor ze! Maar maak niet de fout dat je exact dezelfde koopt. Jouw lichaamsbouw is waarschijnlijk anders. Jouw favoriete slaaphouding is anders. Kortom, jouw persoonlijke voorkeuren zijn anders. Kies wat voor jou lekker ligt.

Advies op maat

Wij verkopen geen bedden, wij verkopen nachtrust. Goede slaap is namelijk van belang voor een prettige dag. Bij de Grutter Slapen en Wonen krijg je advies op maat. Dat betekent dat jouw individuele wensen altijd voorop staan. Ongeacht wat je kiest, wij gaan altijd op zoek naar de beste slaap oplossing voor jou.

Kom naar onze showroom en krijg het beste slaapadvies.

Bezoek onze ruime showroom in Terwolde

Zeker zijn van het juiste advies?

Bezoek onze ruime showroom in Terwolde

Zeker zijn van het juiste advies?

Wat is een boxspring precies?

In feite is een boxspring slechts de bedbodem. Veel mensen die spreken over een boxspring bedoelen echter een boxspring-combinatie. Een boxspring-combinatie bestaat meestal uit een boxspring-onderstel, een matras en in veel gevallen een topdekmatras. Om het helemaal af te maken kiezen de meeste mensen ook nog voor een hoofd- en voetbord. Simpel gezegd de voor en achterkant van bed.

Je kunt de gehele combinatie volledig naar jouw wensen samenstellen. Zo is er altijd een boxspring die past bij het interieur van jouw slaapkamer.

de Boxspring

Eigenlijk niets meer dan een houten bak bekleed met een stof naar keuze. In de bak zit een frame met poten en veren. Je hebt daarbij de keuze uit pocketveren of bonellveren. Pocketveren kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen en worden veelal gebruikt in de betere kwaliteiten boxsprings. Daarentegen bewegen bonellveren meer gelijkmatig over een groter oppervlak. De keuze hangt af van jouw eigen wensen.

Matras

Bovenop de boxspring komt een matras. Belangrijk voor de ondersteuning van jouw lichaam. Ook hier heb je veel keuze in kwaliteit en materialen. In feite is elke matras geschikt om bovenop jouw boxspring te leggen. Wij bieden diverse matrassen aan zoals koudschuim matrassen, traagschuim matrassen of pocketvering matrassen. Het matras is een belangrijke factor voor het slaapcomfort.

Topmatras

De topmatras, ook wel topper genoemd, maakt jouw boxspring compleet. Het is een matras dat, zoals de naam al doet vermoeden, bovenop de rest komt. Afhankelijk van de keuze van het matras, is de topper samen met het matras in grote mate bepalend voor het comfort van jouw bed.

Hoofd- en voetbord

Met een hoofdbord en/of voetbord geef je jouw boxspring combinatie een geheel eigen uitstraling. Je kunt kiezen uit diverse vormen en afmetingen. Nagenoeg alle fabrikanten geven je eindeloos mogelijkheden om te combineren. Zo kun je jouw bed volledig personaliseren.