Duette® Shades

Duettes worden gevormd door twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Door deze structuur is de Duette raamdecoratie onder meer isolerend en geluiddempend. Deze structuur geeft het product isolerende eigenschappen, waardoor zomerhitte geweerd wordt en ‘s winters de warmte vastgehouden wordt. Hierdoor kunt u in de zomer besparen op uw energierekening (airco kosten) en in de winter op uw stookkosten.

Onze modellen

Duette® Shades zijn standaard leverbaar in talloze modellen voor verschillende soorten ramen, van standaard ramen tot ramen met een afwijkende vorm. Daarnaast zijn Duettes leverbaar in verschillende plooibreedtes, te weten 25mm, 32mm en 64mm.

Materialen en stoffen

Onze Duette® Shades zijn verkrijgbaar in een uitgebreide selectie stofkwaliteiten, met verschillende mate van transparantie. De SUNWAY® collectie biedt keuze uit drie verschillende plooibreedtes (25 mm, 32 mm en 64 mm) en een breed scala aan kleuren. Binnen deze collectie vindt u prachtige naturelkleuren, zachte pasteltinten en warme kleurvariaties. Een opvallende serie binnen ons assortiment is de Metallic-reeks, met stoffen in schitterende metallic kleuren zoals koper, zilver en goud, waardoor uw interieur een elegante uitstraling krijgt. Een andere opmerkelijke serie is de Oyster-collectie, die beschikbaar is in 8 schitterende parelmoertinten.

Uiteraard zetten we ons ook in voor duurzaamheid. We streven ernaar om steeds meer duurzame materialen in onze collecties op te nemen. In de ReTex-collectie hebben we bijvoorbeeld een hoogwaardige stof geïntroduceerd, die voor maar liefst 40% is vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen. Hiermee dragen we ons steentje bij aan een meer milieuvriendelijke wereld.

Duette® Shades bieden de perfecte samensmelting van esthetiek en functionaliteit. Naast energiebesparing en verbeterde akoestiek bieden ze een scala aan handige functies:

    1. Lichtregulering: De Duette® Shades bieden prachtige lichtinval. De verduisterende stoffen zorgen voor volledige duisternis en rust in de slaapkamer, waardoor zowel u als uw kinderen comfortabel kunnen slapen, zelfs tijdens de lange zomeravonden.

    1. Privacy: Moderne huizen hebben vaak grote ramen voor maximale lichtinval, maar privacy mag niet in het gedrang komen. Duette® Shades bieden u de mogelijkheid om uw privacy te behouden zonder afbreuk te doen aan stijl en elegantie. De stoffen van Duette® Shades zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties, variërend van transparant in ruimtes waar dat gewenst is tot verduisterend voor de slaapkamer. Met de Top down/Bottom up functie kunt u zowel de lichtinval als de privacy naar wens aanpassen.

    1. Zonwering: Natuurlijke zonwering is een van de voornaamste functies van raambekleding. Duette® Shades bieden doeltreffende bescherming tegen warmte en schadelijke UV-straling. Het Fraunhofer Institut für Bauphysik (IBP) heeft in een studie bevestigd dat Duette® Shades de warmteabsorptie bij het raam bij warm weer met maar liefst 78% kunnen verminderen (afhankelijk van het type raam, de kamer, de oriëntatie ten opzichte van de zon en de kwaliteit van de stof). Hiermee dragen ze bij aan een comfortabel binnenklimaat en beschermen ze uw interieur tegen schadelijke invloeden van de zon.

De Grutter slapen en wonen is jouw Duette Shades specialist in de Stedendriehoek: Deventer, Apeldoorn, Terwolde, Twello, Epe, Vaassen, Heerde, Wilp, Voorst, Teuge, Diepenveen, Schalkhaar