Vloeren

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je woonkamer, badkamer of de hal? Of je nu in een charmant jaren ’30 huis woont en op zoek bent naar een klassieke visgraatvloer, of je hebt een modern appartement in het stadscentrum en verkiest een stijlvolle steenlook vloer, er is tegenwoordig een geschikte vloer voor elke woonstijl. Bij de keuze van een vloer is niet alleen de uitstraling van belang, maar ook dat deze perfect bij jou past. Moet de vloer bestand zijn tegen een druk gezinsleven, inclusief huisdieren, en tegelijkertijd weinig onderhoud vergen? Geen zorgen, we hebben wat je zoekt!

PVC Vloeren

PVC Vloeren

PVC vloeren zijn op dit moment zeer geliefd en dat is niet zonder reden. PVC vloeren zijn namelijk onderhoudsvriendelijk, buitengewoon sterk, bestand tegen krassen en waterbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. Of je nu een gezin met kinderen hebt, huisdieren hebt rondlopen, of een commerciële ruimte zoals een winkel of kantoor inricht, een PVC vloer biedt tal van voordelen. Bovendien is PVC verkrijgbaar in diverse toplaagdiktes en een breed scala aan kleuren en dessins, waardoor er altijd een PVC vloer is die aansluit bij jouw persoonlijke woonstijl en interieur. Of je nu kiest voor een PVC vloer met betonlook, visgraatpatroon of houtlook, ze zijn zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk!

Laminaat vloeren

Laminaat vloeren zijn clickvloeren, wat betekent dat ze eenvoudig te installeren zijn en zelfs meegenomen kunnen worden naar een nieuw huis. Laminaat vloeren zijn beschikbaar in diverse varianten, kleuren en dessins. Denk aan laminaat planken met een realistische hout- of steenlook, en zelfs laminaat dat eruitziet als tegels. Er zijn zoveel verschillende opties dat er altijd een laminaatvloer is die perfect in jouw interieur past!

Laminaat vloeren
Vinyl vloeren

Vinyl vloeren

Ken een vinylvloer alleen nog van vroeger? Laat ons je het vinyl van tegenwoordig voorstellen: niet van echt te onderscheiden houtstructuren, geschikt voor vloerverwarming en – koeling, onderhoudsvriendelijk en contactgeluiddempend. Vergeet alles wat je weet over vinyl wat het heeft een metamorfose ondergaat. Onze collectie vinyl van Interfloor zal je volledig verrassen.

Vinyl past bij alle woonstijlen. Er zijn diverse hout- en tegeldessins om uit te kiezen. Een populaire optie is de industriële look, waarbij het lijkt alsof je een betonvloer in je kamer hebt. Daarnaast wordt vinyl met een visgraatpatroon steeds vaker gekozen voor een klassieke uitstraling.

Tapijt

Tapijt is een bekende en geliefde vorm van vloerbekleding. Het biedt de meest zachte en comfortabele ondergrond, waardoor je een warm en knus gevoel krijgt. Tapijt is met name ideaal voor gebruik in de slaapkamer, waar comfort en behaaglijkheid van groot belang zijn.

Tapijt is beschikbaar in verschillende variaties, niet alleen wat betreft de textuur, zoals hoogpolig, laagpolig of luspool, maar ook qua kleur en patronen. Tapijt met een opvallend patroon voegt een sfeervol en decoratief element toe aan je kamer, waardoor het net dat beetje extra uitstraling krijgt.

 

Tapijt Interfloor

De Tien Geboden voor de vloer

De vloer en wand zijn de basis van een interieur; de broek en het shirt. Zoals in de garderobe is een goede basis ook voor het interieur van essentieel belang. Deze zet de toon en aan de hand daarvan kan de verdere aankleding uitgewerkt worden. Uiteraard gaat het bij de keuze van deze basics om meer dan alleen maar schoonheid. Er zijn tal van functionele aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Aan de hand van de Tien Geboden voor de vloer kan een ideaal fundament van de ruimte samengesteld worden. Naar welke wensen woont u?

De Grutter slapen en wonen bepaalt samen met u wat de wensen zijn en waaraan een vloer in uw situatie moet voldoen. Welke punten van onze 10 geboden lijst vindt U het belangrijkst.

  • De vloer moet sterk en duurzaam zijn

  • De vloer moet verantwoord geproduceerd en milieuvriendelijk zijn

  • De vloer moet geluiddempend en isolerend zijn

  • De vloer moet comfortabel zijn

  • De vloer moet anti allergisch en hygiënisch zijn

  • De vloer moet onderhoudsvriendelijk zijn

  • De vloer moet waterbestendig zijn

  • De vloer moet esthetisch zijn

  • De vloer moet anti statisch zijn

  • De vloer moet persoonlijk zijn

Vloerbedekking is de basis – de broek – van het interieur. Het zet de toon. Het is dus belangrijk dat deze aansluit bij de persoonlijke smaak en wensen van de bewoner. Zoals een outfit, zegt een vloer ook iets over de eigenaar. Door rekening te houden met de Tien Geboden voor de vloer en met goede voorlichting door de Grutter slapen en wonen kom je een heel eind. De persoonlijke smaak – landelijk of industrieel, zwart-wit of een veelheid aan kleuren en patronen, een krakende of piepende vloer en warme blote voeten of warme pantoffels – moet uiteindelijk de doorslag geven voor een goed én persoonlijk fundament van een ruimte.