Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen kunnen zeer comfortabel zijn. Dit hangt af van de kwaliteit, gebruikte materialen en dikte evenals uw gewicht, wensen en algemene gezondheid. Het comfort van een koudschuim matras is afhankelijk van wat de gebruiker prettig vindt. Gewichtsverdeling in combinatie met ondersteuning creëert comfort. Dus hoe beter het lichaamsgewicht verdeeld wordt hoe prettiger het matras ligt voor de gebruiker. Het meeste comfort wordt uit een dik matras en ruim gewatteerde tijk (cover) gehaald.

Koudschuim heeft een open celstructuur die het materiaal unieke ventilerende en vochtregulerende eigenschappen geeft. Dit heeft als voordeel dat de duurzaamheid van een koudschuim matras beduidend hoog is. Het eerste contact met een koudschuim matras geeft een heerlijk zacht gevoel, naarmate men verder wegzakt ontstaat een perfecte tegendruk! Koudschuim matrassen bieden een zeer hoog comfort en zijn erg veerkrachtig. Door profielen aan te brengen in het schuim kan men de ligkwaliteit verder optimaliseren.

Koudschuim matraskeuze

Het kiezen van het juiste koudschuim matras dat bij uw wensen en gewicht past heeft alles te maken met de juiste densiteit. De dichtheid ( = densiteit ) van koudschuim heeft betrekking op het gewicht van de gebruiker, de kwaliteit van het schuim en de levensduur. Een hogere densiteit koudschuim zal langer meegaan en meer veerkracht geven. Het kost ook meestal een beetje meer, echter komt dit in het comfort terug. Een HR 35 kan prima voor een kindermatras gebruikt worden hoewel ook voor kinderen de veerkracht van het matras voor het comfort zorgt. Een HR 35 is echter niet geschikt voor een volwassen persoon. In de regel kunt u het beste voor de hoogst mogelijke densiteit kiezen als het om koudschuim gaat.