Laminaat

Laminaat heeft zich allang bewezen ten opzichte van zijn natuurlijke voorgangers parket en massieve houten vloeren – niet in het minst door zijn hoge belastbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid, waardoor het ook geschikt is voor sterke belasting in intensief gebruikte ruimtes. Vandaag de dag wordt laminaat meer dan ooit naar waarde geschat en geldt het als een evenwaardig alternatief voor echte houtvloeren.

Wat is goed laminaat?

In het aanbod van laminaat is het lastig om te zien wat goed is en wat niet. Wij bij de Grutter slapen en wonen hebben de kennis in huis om u te voorzien van het juiste advies.

Enkele tips van de Grutter slapen en wonen voor de aanschaf van laminaat?

1. Slijtvastheid. De slijtklasse wordt afgestemd op het gebruik. Woonkamerkwaliteit, enz..

2. De kern van het laminaat. Dit heb je in diverse varianten: MDF, HDF en allerlei varianten eronder en erboven. Heel belangrijk is een watervaste kern. Het houtstof van de kern is verlijmd met waterbestendige lijm, of aangevuld met bv. hars. Voor het klicklaminaat uitgevonden werd, werd het laminaat onderling verlijmd. Dit zorgde voor een goede waterbestendige afdichting.

Bij klicklaminaat heb je meer kans op vocht tussen de panelen en daarom is de watervaste verlijming van de kern belangrijk. Juist het goedkopere laminaat heeft dit niet waardoor de kans reëel is dat de toplaag langs de kanten loslaat van de kern als U de vloer iets te nat afneemt.

3. klicksysteem: Er zijn veel verschillende klickverbindingen. Belangrijk is dat het klicksysteem robuust is en goed in elkaar valt. Is dit niet het geval zullen de laminaatdelen sneller naden gaan vertonen.

4. De dikte van het laminaat. Er is laminaat van 6 mm dik tot 9 mm. Laminaat van 6 mm is erg dun en kwetsbaar. Laminaat van minimaal 8/9 mm wordt het meest aangeraden.

De Grutter slapen en wonen heeft verschillende merken laminaat in het assortiment o.a. :

Quick-step, Beautifloor en Parador.