De COREtec PVC vloeren

COREtec PVC vloeren  is de nieuwste sensatie uit Amerika. COREtec heeft met deze vloer een ware revolutie ontketend door zijn vele unieke eigenschappen. Ten opzichte van andere vloeren zijn er vele voordelen. Er kunnen bijvoorbeeld grote oppervlakken mee worden gelegd, zonder gebruik te maken van dilitatiestrips. Verder is deze vloer uitermate vochtbestendig. De vloer is ook nog eens geluidsarm en is dus prima geschikt voor in appartementen. COREtec PVC vloeren is een click pvc vloer die zonder te egaliseren over de meeste ondergronden gelegd kan worden. Een oude tegelvloer, een oude parketvloer of een gescheurde betonvloer vormen geen probleem meer. In de meeste gevallen kun je zonder  ondervloer deze COREtec PVC vloer zo op deze ondergronden plaatsen. Ideaal voor renovatie projecten!

COREtec is een geweldig alternatief voor de verlijmde PVC vloer, daar zorgt de stevige clickverbinding voor zoals bij een laminaatvloer (vloeropbouw is totaal ca.8 mm).

Opbouw COREtec PVC vloeren

Onder de COREtec pvc vloer vind je een 1,5 mm dikke kurken onderlaag. Deze zorgt voor een goede geluidsdemping en vangt kleine oneffenheden op. Daarnaast is deze onderlaag schimmelwerend. De plank zelf is gemaakt van een mengsel van gerecycled hout, bamboe, kalksteen en vinyl wat in de volksmond WPC genoemd wordt. Dit mengsel heeft als voordeel dat het niet uitzet, zeer sterk is en dat de vloer gemakkelijk te plaatsen is door het klik systeem. De moderne PVC toplaag en de 0,05 millimeter dikke PU coating maken de plank af. De coating is zeer slijtvast, krasbestendig, vochtwerend en vuilafstotend.

Bovenstaande kenmerken zorgen ervoor dat we het hier hebben over een revolutionaire pvc vloer. COREtec pvc heeft zoveel voordelen ten opzichte van andere merken click pvc vloeren dat de keuze niet zo moeilijk hoeft te zijn. Kom jezelf overtuigen van de unieke eigenschappen en je bent verzekerd van een prachtige, sfeervolle en sterke vloer.

De COREtec collectie bestaat uit 3 varianten.

  • COREtec XL Collection: mooie lange planken van 183cm lang een 22,8cm breed.
  • COREtec HD Collection: planken van 150cm lang en 18cm breed met een extra matte, natuurlijke uitstraling.
  • COREtec Plus Collection: basis collectie met smalle en brede planken en tegels.

Kort samengevat de belangrijkste eigenschappen van COREtec op een rij:

  • Extreem stabiel.
  • 100% watervast.
  • Eenvoudig te plaatsen.
  • Op bijna elke ondergrond toepasbaar
  • Hoge krasweerstand.
  • Akoestisch dempend.