Bedbodem

Kies de juiste bedbodem voor jouw slaapsysteem

Eerlijk is eerlijk, een bedbodem heeft minder invloed op het slaapcomfort dan een matras. Maar dat betekent niet dat je het belang van een goede bedbodem kunt onderschatten. De bedbodem is onderdeel van het gehele slaapsysteem. Voor een goede nachtrust moeten alles op elkaar worden afgestemd.

Wat is een bedbodem?

Dit is het onderdeel van een slaapsysteem waar de matras op ligt. Kortweg gezegd is een bedbodem een matrasdrager. Belangrijk voor het comfort. Daarnaast speelt ook ventilatie een grote rol bij de keuze voor de juiste bodem. Als de bodem meer dan de helft van het matras bedekt, is er onvoldoende ruimte voor ventilatie. Je loopt dan het risico op schimmelvorming in de matras.

Welke soorten bedbodems zijn er?

Van alle soorten bedbodems die er zijn is de boxspring de meest bekende. Maar er zijn er meer. Wij adviseren jou graag over de verschillende soorten en hun verschillende eigenschappen.

De 4 meest voorkomende matrasdragers zijn:

Boxspring als bodem

Een boxspringbodem is een bak, meestal van hout, voorzien van een frame met poten en veren. Je hebt dan vaak de keuze uit pocketveren of bonellveren. Pocketveren zijn veren die stuk voor stuk zijn verpakt. Dat heeft als voordeel dat ze afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Een boxspring dient vaak als basis voor een boxspring-combinatie.            

Lattenbodem

Een goede lattenbodem zorgt ervoor dat de matras niet doorhangt. Daarnaast geeft hij een merkbare verbetering van het comfort tijdens het slapen. Het aanbod in lattenbodems is extreem groot. Het loopt uiteen van een simpele, vlakke bodem tot een uitgebalanceerde verstelbare lattenbodem. Bij die laatste veren de latten afzonderlijk mee en zijn ze instelbaar.

>> meer info over lattenbodems

Spiraalbodem

De spiraalbodem is waarschijnlijk de best ventilerende bedbodem ter wereld. Spiraalbodems hebben een open structuur. Daardoor kan de bedbodem voor meer dan 85% vrij ademen. Ze kennen bovendien een lange levensduur. Ze zijn echter niet voorzien van een zonering zoals bij een boxspring of lattenbodem het geval is. Kies daarom bij een spiraalbodem altijd voor een matras met een hoog ligcomfort.

>> meer info over spiraalbodems

Schotelbodem

Een schotelbodem is een frame van latten met daarop kunststof schotels. De schotels kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen. Dat heeft als voordeel dat ze een gelijkmatige drukverdeling bieden. Goede schotelbodems hebben een zone-indeling en kunnen soepeler of steviger worden ingesteld. Dankzij de opening tussen de schotels ventileert een schotelbodem optimaal.

>> meer info over schotelbodems

Welke bedbodem is het beste?

Er bestaat geen beste bedbodem. Dat is namelijk voor iedereen verschillend. De bedbodem die jou het meeste comfort biedt, is voor jou de beste. En dat hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. In onze showroom laten we jou graag de verschillende opties zien. Je kunt dan ook zelf ervaren wat de verschillen zijn.

Elektrisch verstelbare bedbodem

Voor de liefhebbers van extra luxe en comfort is er de elektrisch verstelbare bedbodem. Tegenwoordig is bij de meeste verstelbare bodems de stand van het hoofd- en voeteneinde afzonderlijk instelbaar. Met één druk op de knop zit je klaar voor een ontbijt op bed. Ook handig voor degene die in bed nog even willen Netflixen of graag een boek lezen. In onze showroom hebben we diverse elektrisch verstelbare bedbodems. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Voorkom lichamelijke klachten met een goede bedbodem

Lichamelijke klachten die tijdens de nachtrust of bij het opstaan opspelen, worden vaak toegekend aan een verouderd of slecht ondersteunend matras. Maar wist je dat een bedbodem net zo goed verantwoordelijk kan zijn voor jouw lichamelijke klachten? Als een bedbodem niet meer de juiste steun geeft reageert jouw lichaam hierop. Ook als het matras nog niet zo oud is of op zichzelf wel goede steun geeft.